Her Varikoseli Hastası Kısır Olabilir mi


Her Varikoseli Hastası Kısır Olabilir mi

Varikosel; sperm sayısı, sperm hareketlerinde bozulma, testis yoğunluğunda azalma istenmeyen durumlara neden olan Leydig hücre tümörü erişkinlerde İnfertiliteye kısırlığa sebep olur. 4 erkekten 1'inde babalık duygusundan mahrum eden Varikosel sperm sayısı, yapısında bozulma, sperm hücrelerinde azalma ve testis tümörü gibi ortaya çıkarak kısırlığa (infertiliteye) neden olur.

Varikosel Ve Tüp Bebek Uygulaması Hangi Evrede Yapılmalıdır?

Varikosel tanısı olan erkeklerde tüp bebek ve ilaç tedavisi yöntemleri uygulanması doğru olmayabilir. Doğru tanı  sonrası  mikrocerrahi yöntemi uygulana hastalarda  başarı oranı % 80'in üzerinde düzeltme sağlandığı bilinmektedir. Diğer hastalarda ise rahim içi aşılama yöntemi uygulanması
tüp bebek uygulamasına göre çok daha rahat ve ekonomik olacaktır.

Varikosele iyi gelen besinler var mıdır?

Cinsellikte olduğu üzere beslenmenin de varikosel formasyonu ve tedavisiyle ilgisi yoktur. Yalnızca kronik kabızlık sorunu olan bireylerde bu kategoride değerlendirilebilir. Kabızlığı dekodere edecek türdeki lifli ya da zeytinyağlı besinler tüketilmesi hastanın iyileşmesinde fayda sağlayacaktır.

Varikosel  Erkekte Sertleşme Sorunu Yapar mı? 

Testisin iki önemli işlevi bulunmaktadır. Varikosel hastalığı sperm üreten testisin işlevinde bazı bozukluklara yol açabilir. Süreğen varikosel vakaları ileri derecede testis boyutlarında ufalmaya sebep olarak sperm oluşumu yanında erkeklik hormonlarının üretilmesinde düşüşe sebep olabilmektedir. Süreğenleşmiş varikoseli tedavi edilmediği durumlarda testosteron düşüklüğünün yanı sıra Ereksiyon ve cinsel isteksizliğe neden olabilmektedir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Varikosel Çocukluk Ve Ergenlik Çağındaki Belirtileri Nelerdir

Penisteki Eğrilikler Çocuk Sahibi Olmayı Engeller Mi