Varikosel Çocukluk Ve Ergenlik Çağındaki Belirtileri Nelerdir

Varikosel Çocukluk Ve Ergenlik Çağındaki Belirtilerini nasıl anlarız



Varikoselin en önemli sorunlarından biride gençlerde hastalığın izlenmesidir. Çocuklarda daha az görülen varikosel daha çok 10-15 yaş grubundaki çocuklarda görülmektedir. 16-17 yaş aralığındaki ergen çağlarda ortaya çıkan varikoselin testislere olan etkisinin incelenmesi çok daha zordur.


 Sperm üretimi tamamen başlamadığından sperm işlevinin değerlendirilmesi çok daha zor olabilmektedir. Bununla  ergen çağlarda semen tahlili yapılması etik değildir. Cerrahi müdahale yönünde karar verilmesi zor olan ergen çağlarda testis büyüklüklerini ve testis düzeyini incelemek radyan enerji (radyolojik) olarak varikosel derecesini ölçmek gerekir.


 Varikosel testis büyüklüklerinde farklılık gözleniyorsa ya da testislerde ufalma oluyorsa cerrahi işlem düşünülebilir. Yalnızca, testis büyüklük ve formunda bir değişiklik olmayan ergen grupta varikoselin prevantoryum takibi yapılması en azından semen tahliliyle sperm değişkenlerini değerlendirerek operasyona karar verilmesi daha uygun olacaktır.

 

Belirti Vermeyen Ağrısız Varikosel Nasıl Ortaya Çıkar?



Belirti vermeyen ağrısız varikosel ; testislerde küçülme olmayan hastalarda infertiliteye sebep olmayan varikosel tanılarında tedaviye gerek yoktur. Varikosel ağrısı yapan testislerde küçülmeye ve kısırlığa sebep olan varikosel hastalığında ise cerrahi tedavi gereklidir.


 Cerrahi girişim olarak en etkili olan mikro cerrahi yöntemi ile internal (kasık bölgesi) ve eksternal spermatik venler bağlanmaktadır. Üroloji uzmanı tarafından planlanan tedaviler her zaman olumlu sonuçlar vermiştir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Penisteki Eğrilikler Çocuk Sahibi Olmayı Engeller Mi

Her Varikoseli Hastası Kısır Olabilir mi