Varikosel Nedir

Varikosel tedavisi


Varikosel Nedir?  Testislerin erkeklerde sperm hücrelerini üreten testislerin kirli kanını toplayan damarların normalden daha fazla çok genişlemesidir. Kadınlarda görülen varislerin erkeklerde yumurtalarda görülen halidir.  Yumurtalıkların kirli kanını toplayan Ven denilen damarların normalden fazla genişlemesidir. 

Varikosel Neden Olur?

Damarların içindeki kapakçık sisteminin bozulmasıyla kan akımın tersine oluşmasıyla ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Ayakta fazla duran erkeklerde bir risk faktörü söz konusudur. Varikoselin temelde verdiği rahatsız bu kan akımına bağlı olarak testisin sperm üretiminin, sperm sayısının ve sperm hareketinin azalmasıdır.

Varikosel Hangi Yaştaki Erkeği Etkiler?

Varikosel her yaşta erkeği etkiler. Çocuklarda ergenlerde, 20li -30lu 40lı yaşlar. Ama daha çok evlenen erkeklerin çocuk sahibi olamama şikâyetleri ile hekime başvurmaktadır. Bu tür hastaların muayenelerinde Varikosele rastlanmaktadır.

Varikosel Tedavi Edilmesinde Gerekli Durumlar Nelerdir?

Her varikoselin tedavisi ameliyat değildir. Varikoselin tedavi gerektiği bazı iki önemli kriter vardır. Varikosele bağlı kısırlık problemi olması ve  şiddetli olması durumunda tedavi edilir. Bir erkek evliliğin üzerinden belli bir zaman geçtiği halde çocuk sahibi olamadıysa kadın doğum muayenesi yaptırmış her hangi probleme rastlanmamış ise, hastada varikosel varsa tedavi edilmelidir. Ameliyat gerekliliği varsa kesin çözüm cerrahidir. 


Mikrocerrahi varikosel yöntemi dir. Dışarıdan belli olmayacak kesirlerle Lokal anestezi ile ameliyat olur. Komplikasyon oranı oldukça azdır

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Varikosel Çocukluk Ve Ergenlik Çağındaki Belirtileri Nelerdir

Penisteki Eğrilikler Çocuk Sahibi Olmayı Engeller Mi

Her Varikoseli Hastası Kısır Olabilir mi